Complete gevelrenovatie vanaf € 40 per m2 of Collectiviteitskorting tot 25%. Lees de voorwaarden hier!

Barsten in de gevel herstellen

Een van de meest voorkomende problemen waarmee huiseigenaren worden geconfronteerd, is scheurvorming in de gevel. Deze barsten in de gevel kunnen niet alleen het huis minder mooi maken, maar ook structurele problemen aan uw huis veroorzaken. De gevel en zijn barsten herstellen kan variëren van kleine cosmetische verbeteringen tot complexe structurele reparaties. Om de barsten in uw gevel op de juiste manier te herstellen, is het belangrijk de oorzaak van de scheurvorming te achterhalen. 

Hoe ontstaan scheuren in de gevel?

Er zijn verschillende oorzaken voor het ontstaan van scheuren in de gevel van uw huis. Het is essentieel om de oorzaak te identificeren, voordat de barsten in de gevel hersteld kunnen worden. Enkele veelvoorkomende oorzaken zijn verzakking van de fundering van het huis, thermische uitzetting en krimp, waterinfiltratie of fouten in de bouw van het huis. Het kan echter lastig zijn om de oorzaak zelf te vinden, waardoor het wordt aangeraden om altijd professionele hulp in te schakelen. Wanneer u ons inschakelt, kunnen we de juiste oorzaak vinden en daardoor de barsten in uw gevel op de juiste manier herstellen. Daarnaast kunnen we u advies geven over preventieve maatregelen om toekomstige scheurvorming in de gevel te voorkomen.

Waarom we barsten in de gevel moeten herstellen

Een scheur in de gevel van uw huis kan direct gevaar betekenen, maar ook later nog gevaren met zich meebrengen. Wanneer u barsten in uw gevel niet laat herstellen, kunnen deze groter worden en nare problemen tot gevolg hebben. Vocht en regenwater kunnen bijvoorbeeld uw woning betreden via de scheuren in uw gevel, waardoor vochtproblemen zoals schimmelvorming en houtrot kunnen ontstaan. Daarnaast kunnen scheuren in uw gevel isolatieproblemen veroorzaken. Dit kan leiden tot warmteverlies in de winter, waardoor uw energierekeningen hoog oplopen, of warmteoverdracht in de zomer, waardoor het onaangenaam warm kan worden in uw woning. 

 

Zelfs wanneer de scheur geen direct gevaar betekent, kan deze alsnog vervelend zijn. Scheurvorming in de gevel maakt uw woning minder mooi, en daardoor minder aantrekkelijk voor anderen. De waarde van uw woning kan hierdoor dalen. Tenslotte kunnen vergrotende scheuren problemen verergeren en de herstelkosten verhogen. Het is daarom van groot belang dat u barsten in uw gevel tijdig laat herstellen. Door de barsten in uw gevel te laten herstellen zorgt u er niet alleen voor dat uw woning er piekfijn uit blijft zien, maar investeert u ook in de duurzaamheid en waarde van uw huis.