Complete gevelrenovatie vanaf € 40 per m2 of Collectiviteitskorting tot 25%. Lees de voorwaarden hier!

ambachtelijk-voegen_knipvoeg-snijvoegVoegersbedrijf Finishing Touch B.V. is gespecialiseerd in het herstellen en aanbrengen van bijzondere voegen zoals snijvoegen en knipvoegen. Een snijvoeg wordt aangebracht met speciaal kalkmortel waarna de voeg in zijn herkenbare vorm wordt gesneden binnen de steen. Een knipvoeg wordt net een paar millimeter aangebracht voor de steen en krijgt hierdoor zijn bijzondere uiterlijk. Deze voegen herkend u direct bij oude monumentale gebouwen zoals boerderijen, kerken en stadspanden. Bij rijksmonumenten en gemeentelijke monumenten is het vaak verplicht om de traditionele voeg terug te brengen. Ze geven het gebouw haar authentieke en markante karakter.

Wat is het verschil tussen een knipvoeg en een snijvoeg? Wij hebben voor u de meest voorkomende voegsoorten op deze pagina toegelicht.

Goed herstel van aangetast en vervallen voegwerk betekent in alle gevallen behoud van de (historische) waarde van het pand. In veel gevallen heeft u te maken met monumentenzorg, maar kunt u ook rekenen op de steun van deze vereniging die zich inzet voor het behoud van ons monumentale erfgoed. Meer informatie hierover vindt u op hun website. Niet alleen monumentale gebouwen hebben vaak die kenmerkende snij- of knipvoegen. Ook bij nieuwbouw kunnen deze voegen net dat uiterlijk en aanzien geven waarnaar u op zoek bent. Bij de renovatie van een woonboerderij of bijvoorbeeld nieuwbouw in jaren ’30 stijl maakt ambachtelijke voegwerk het verschil.

Voegersbedrijf Finishing Touch - Jurgen PijpersWilt u een vrijblijvende offerte ontvangen voor het herstellen of laten zetten van een ambachtelijke knipvoeg of snijvoeg? Heeft u een monumentaal pand en wilt u professioneel advies over gevelrestauratie? Wij bespreken graag de mogelijkheden met u. Het plaatsen van een ‘proefstuk’ met snijvoeg of knipvoeg in uw gevel behoort bij ons tot de mogelijkheden!

Contact

Voorbeelden van voegsoorten

gediplomeerd restauratievoeger - knipvoeg snijvoeg monumentenVoegersbedrijf Finishing Touch is gecertificeerd restauratievoeger. Wij zijn opgeleid om het voegwerk van gevels op een professionele wijze te renoveren of restaureren. Ook zijn wij aangesloten bij de Stichting Voeggarant. Hieronder treft u een enkele voorbeeldprojecten van ons aan.