Complete gevelrenovatie vanaf € 40 per m2 of Collectiviteitskorting tot 25%. Lees de voorwaarden hier!

Een mooie voeg maakt een gevel af en bepaald de uitstraling van de gevel. Het voegwerk (zie de type voegen op deze pagina) en de gebruikte materialen zijn hierbij van essentieel belang. Voor welk voegwerk kiest u? Kiest u bijvoorbeeld voor een traditionele knipvoeg of snijvoeg of toch liever een strakke doorgestreken voeg? Wij helpen u graag met het voegen van uw gevel.

Gevel opnieuw laten voegen

Wanneer u uw huis opnieuw wil laten voegen, kunnen daarvoor verschillende werkzaamheden voor worden uitgevoerd. Denk hierbij aan de voegen verwijderen, repareren of herstellen.

Wanneer uw huis of pand de status van monument heeft, gelden er vaak strenge regels voor het verwijderen, repareren of herstellen van de voegen. Deze wordt immers gezien als beeldbepalend. De stenen zijn vaak wat poreuzer en er is sprake van een patina-laag op de stenen. Het voegwerk dat bestaat uit uithakken, reinigen én voegen zal aangepast moeten worden aan deze regels. Als gecertificeerd restauratievoeger helpen wij u graag met het aangepast voegwerk van uw (monumentale) woning/pand. Voor het voegen van uw gevel kunnen wij indien gewenst ook een restauratieplan opstellen welke u kunt gebruiken voor overleg met de monumentencommissie.

Gevel voegen: zien is weten

U kunt het voegwerk laten afhangen van uw persoonlijke wensen. Het kan zijn dat u uw gevel opnieuw wilt laten voegen met een voeg dat een bepaalde kleur heeft. Wanneer het te voegen oppervlak een aanbouw betreft is het tevens belangrijk om de aansluiting van de nieuwe gevel op de bestaande gevel zo goed mogelijk af te stemmen. Wij maken indien gewenst graag een proefstuk zodat we samen kunnen kijken welk voegwerk het meest geschikt is voor uw gevel.

Gevel voegen
gevel opnieuw laten voegen
logo voeggarant

Voegwerk

Voegersbedrijf Finishing Touch is gecertificeerd restauratievoeger. Wij zijn opgeleid om het voegwerk van gevels op een professionele wijze te vervangen, verwijderen, herstellen of renoveren. Hieronder treft u een overzicht aan van veel voorkomende voegsoorten. U kunt op het type voegwerk klikken om een voorbeeld en de toelichting te bekijken.

Graag bekijken wij samen met u welke voegsoort en welk materiaal het best geschikt is voor uw woning of pand. Wilt u meer weten over de verschillende voegsoorten of materialen? Neem beslist even contact met ons op.

Knipvoeg (geknipte voeg)

Knipvoeg - Voegbedrijf Finishing Touch - Gevelrestauratie & GevelrenovatieDe knipvoeg is een ambachtelijke voeg en wordt vaak bij monumentale gevels toegepast. De voeg wordt met een speciale mortel gezet en zit buiten het het zichtvlak van de steen. Het verschil met de snijvoeg is dat deze voeg gelijk aan het zichtvlak van de steen wordt gesneden. De knipvoeg wordt gesneden met een facet-randje.

Snijvoeg (gesneden voeg)

Snijvoeg - Voegbedrijf Finishing Touch - Gevelrestauratie & GevelrenovatieDe snijvoeg is een ambachtelijke voeg en wordt vaak bij monumentale gevels toegepast. De voeg wordt met een speciale mortel gezet en is gelijk aan het zichtvlak van de steen. Het verschil met de knipvoeg is dat de knipvoeg voeg buiten het zichtvlak van de steen wordt gesneden. De snijvoeg wordt gesneden met een facet-randje.

Daggestreep voeg (daggesnede)

Daggestreep - Voegbedrijf Finishing Touch - Gevelrestauratie & GevelrenovatieDe voeg met daggestreep wordt met een speciale mortel gezet en is een doorgestreken voeg. Bij deze voeg wordt in het midden van de lintvoeg (horizontale voeg) een streep getrokken. Een mooie variant op deze voeg is het zogenaamde “boeren knipwerk”. Hierbij worden de stootvoegen (verticale voegen) geknipt.

Borstelvoeg (kamwerk / platvol)

Borstelvoeg - Voegbedrijf Finishing Touch - Gevelrestauratie & GevelrenovatieDe borstelvoeg is een relatief goedkope voeg en heeft een ruw oppervlak, gelijk aan het zichtvlak van de steen.

Doorgestreken voeg (platvol / glad)

Doorgestreken voeg - Voegbedrijf Finishing Touch - Gevelrestauratie & GevelrenovatieDe doorgestreken voeg zit gelijk met het zichtvlak van de steen en heeft een glad oppervlak. Wanneer deze voeg met de juiste verhoudingen wordt aangebracht heeft deze voeg ook een licht waterkerend oppervlak.

Glad, licht verdiepte voeg (terugliggende voeg)

Glad licht verdiepte voeg - Voegbedrijf Finishing Touch - Gevelrestauratie & GevelrenovatieDe glad licht verdiepte voeg is hetzelfde als de doorgestreken voeg maar ligt ongeveer 1mm tot 2mm achter het zichtvlak van de steen.

Glad, verdiepte voeg (terugliggende voeg)

Glad verdiepte voeg - Voegbedrijf Finishing Touch - Gevelrestauratie & GevelrenovatieDe glad verdiepte voeg is hetzelfde als de doorgestreken voeg maar ligt ongeveer 2mm tot 5mm achter het zichtvlak van de steen.

Schaduwvoeg

Schaduwvoeg - Voegbedrijf Finishing Touch - Gevelrestauratie & GevelrenovatieDe schaduwvoeg is een voeg waarbij de lintvoeg (horizontaal) schuin omhoog tussen de stenen ligt en de stootvoeg (verticaal) gelijk met het zichtvlak van de steen ligt. De schaduwvoeg heeft een glad oppervlak.

Jurgen Pijpers - Interview Goirles BelangWilt u uw gevel laten voegen of het bestaande voegwerk laten renoveren? Neem dan beslist even contact met ons op. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u om tot de beste oplossing voor de gevel van uw huis of pand te komen. Een vrijblijvende offerte en indien gewenst een ‘proefstuk’ behoord tot de mogelijkheden!

Contact

Voegwerk Projecten