Complete gevelrenovatie vanaf € 40 per m2 of Collectiviteitskorting tot 25%. Lees de voorwaarden hier!

Scheuren in de buitenmuur repareren

Wat begint als een onschuldige barst in uw buitenmuur, kan al snel uitgroeien tot een ernstig probleem dat zowel het uiterlijk als de stabiliteit van uw huis aan kan tasten. Niet elke scheur is even gevaarlijk, maar om de ernst van uw scheuren te achterhalen is professioneel advies nodig. Wij helpen u graag om de barsten in uw buitenmuur vakkundig te herstellen

Oorzaken van scheuren in de buitenmuur

Scheuren in buitenmuren kunnen allerlei verschillende oorzaken hebben: van temperatuurwisselingen, tot verzakkingen, tot druk van het dak. Scheuren in de buitenmuur kunnen dan ook variëren van klein en oppervlakkig tot diep en verontrustend. Meestal wordt scheurvorming in de buitenmuur niet veroorzaakt door een enkele, maar een combinatie van verschillende oorzaken. Het kan lastig zijn om de oorzaak en ernst van de scheur te ontdekken. Hierom is het belangrijk om zo snel mogelijk onze hulp in te schakelen, zodat wij op de juiste manier het scheurherstel van de buitenmuur kunnen uitvoeren. 

Waarom we scheuren in de buitenmuur direct moeten repareren

Scheuren in uw buitenmuur maken niet alleen uw woning minder mooi, maar kunnen ook wijzen op structurele problemen die na verloop van tijd ernstiger kunnen worden. Veel huiseigenaren stellen scheurherstel van hun buitenmuur lang uit, wat grote gevolgen kan hebben. Een klein scheurtje kan zich uitbreiden en leiden tot grotere schade, vochtproblemen en zelfs veiligheidsrisico’s. Het is daarom van groot belang om niet te lang te wachten met het herstellen van barsten in uw buitenmuur.

Voorkom scheuren in uw buitenmuur

Om te voorkomen dat scheurvorming zo ernstig wordt dat wij uw scheuren in uw buitenmuur moeten komen repareren, is het belangrijk om uw buitenmuur regelmatig te controleren op scheurvorming. Wanneer scheurvorming begint kunnen de scheuren namelijk nog niet erg opvallen en onschuldig lijken, maar zoals eerder gezegd kunnen deze snel verergeren. Wanneer scheuren groter worden, kan dit het scheurherstel van de buitenmuur lastiger maken. Daarnaast zullen de tijd en kosten die nodig zijn om de barsten in uw buitenmuur te herstellen ook snel oplopen. Merkt u scheurvorming op? Neem contact met ons op zodat we de oorzaak kunnen vaststellen, waarna we de scheuren in uw buitenmuur onzichtbaar kunnen repareren.