Complete gevelrenovatie vanaf € 40 per m2 of Collectiviteitskorting tot 25%. Lees de voorwaarden hier!

Wat is kalei?

Kalei is een mengeling van hydraulische kalk, rivierzand, krijt en kleurpigment. Eventueel ook wit cement en een bindmiddel voor een betere hechting. Kaleien is een eeuwenoude schildertechniek die voorkomt uit een evolutie van het ‘kalken’ van huizen op het platteland.

Voordelen van kalei aanbrengen

De voordelen van kaleien kunnen vanuit zowel technisch- als esthetisch standpunt bekeken worden.

Technisch

Kalei zorgt voor een goede bescherming van je gevel tegen diverse weersomstandigheden zoals regen, slagregen en vocht. Kalei is namelijk door zijn samenstelling zeer dampopen. Het beschermt als het ware je gevel zonder hem volledig af te sluiten wat de gevelsteen ten goede komt. Het is eveneens een zeer onderhoudsvriendelijke techniek. Een goed aangebrachte kalei op een gezonde ondergrond heeft een zeer lange levensduur.

Esthetisch

De lichte kleurverschillen die eigen zijn aan kaleien en de aard van de ondergrond, het schemerig en verweerde effect en de lichte strepen die bekomen worden door het gebruik van de blokborstel geven aan je huis of gevel een uniek, natuurlijk en karaktervol uitzicht.

kaleiwerken-kalei-gevel-buitenmuur-wit-schilderen-kalk-1

Jurgen Pijpers - Interview Goirles BelangWilt u kalei laten aanbrengen op uw gevel? Neem dan beslist even contact met ons op. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u.

Contact