Complete gevelrenovatie vanaf € 40 per m2 of Collectiviteitskorting tot 25%. Lees de voorwaarden hier!

Scheuren in het metselwerk herstellen

Hoe stevig het metselwerk van uw woning ook lijkt, het is niet immuun voor scheurvorming. Deze scheuren in het metselwerk kunnen variëren van oppervlakkige barsten tot diepere structurele problemen. Door factoren als verzakking, belasting en weersomstandigheden kunnen metselwerkconstructies scheuren en instabiliteit vertonen. Merkt u scheuren in uw metselwerk op? Dan is het verstandig om onze hulp in te schakelen voor scheurherstel van uw metselwerk.

Waarom scheuren in het metselwerk herstellen?

Scheuren in metselwerk kunnen om verschillende redenen ontstaan, zoals een verzakkende fundering, temperatuurschommelingen, een te hoge belasting, vochtigheid en bouwmaterialen die in de loop der tijd verouderen. Ook al kunnen scheuren onschuldig lijken, het controleren en herstellen van het metselwerk is van essentieel belang om verdere schade te voorkomen en de stabiliteit van de woning te behouden.

Professionele hulp bij scheurherstel van het metselwerk

Niet alle scheuren in het metselwerk zijn even gevaarlijk. Hoewel sommige scheuren oppervlakkig en ongevaarlijk zijn, is het altijd verstandig om de scheuren te laten controleren. Het kan namelijk lastig zijn zelf te achterhalen wat de oorzaak en ernst van de scheuren in uw metselwerk zijn. Zonder de oorzaak te vinden, kan een scheur niet op de juiste manier worden hersteld. Met meer dan 20 jaar ervaring helpen wij u graag een handje bij het vinden van de oorzaak van de scheuren in uw metselwerk, en bij het onzichtbaar herstellen van uw metselwerk.

Spiraalankers voor het versterken van uw metselwer3*k

Spiraalankers, ook wel bekend als wokkels, zijn een voorbeeld van een effectieve oplossing voor het versterken en stabiliseren van metselwerkconstructies. Spiraalankers zijn structurele bevestigingen die bestaan uit metalen staven met een spiraalvormig profiel. Ze worden gebruikt om krachten en spanning te verdelen in het metselwerk. Spiraalankers kunnen worden gebruikt voor het repareren van scheuren in metselwerk, het stabiliseren van verzakte muren en het versterken van metselwerk dat is aangetast door verschillende factoren.