Complete gevelrenovatie vanaf € 40 per m2 of Collectiviteitskorting tot 25%. Lees de voorwaarden hier!

Als u ervoor kiest om uw voegen opnieuw te laten voegen, dan heeft u de keuze uit verschillende soorten voegwerk. Voegersbedrijf Finishing Touch is gecertificeerd restauratievoeger. Wij zijn opgeleid om het voegwerk van gevels op een professionele wijze te renoveren of restaureren. Hieronder treft u een overzicht aan van veel voorkomende voegsoorten. Graag bekijken wij samen met u welke voegsoort en welk materiaal het best geschikt is voor uw woning of pand.

Voegsoorten

Knipvoeg - Voegbedrijf Finishing Touch - Gevelrestauratie & Gevelrenovatie

Knipvoeg (geknipte voeg)

De eerste soort voeg die wij bij Finishing Touch kennen, is de knipvoeg. De knipvoeg is een ambachtelijke voeg en wordt vaak bij monumentale gevels toegepast. De voeg wordt met een speciale mortel gezet en zit buiten het het zichtvlak van de steen. Het verschil met de snijvoeg is dat deze voeg gelijk aan het zichtvlak van de steen wordt gesneden. De knipvoeg wordt gesneden met een facet-randje.

Snijvoeg - Voegbedrijf Finishing Touch - Gevelrestauratie & Gevelrenovatie

Snijvoeg (gesneden voeg)

Een ander voorbeeld van een soort voeg is de snijvoeg. De snijvoeg is een ambachtelijke voeg en wordt vaak bij monumentale gevels toegepast. De voeg wordt met een speciale mortel gezet en is gelijk aan het zichtvlak van de steen. Het verschil met de knipvoeg is dat de knipvoeg voeg buiten het zichtvlak van de steen wordt gesneden. De snijvoeg wordt gesneden met een facet-randje.

Daggestreep - Voegbedrijf Finishing Touch - Gevelrestauratie & Gevelrenovatie

Daggestreep voeg (daggesnede)

De derde soort voeg is de voeg met daggestreep. Deze voeg wordt met een speciale mortel gezet en is een doorgestreken voeg. Bij deze voeg wordt in het midden van de lintvoeg (horizontale voeg) een streep getrokken. Een mooie variant op deze voeg is het zogenaamde “boeren knipwerk”. Bij deze soort voegen worden de stootvoegen (verticale voegen) geknipt.

Borstelvoeg - Voegbedrijf Finishing Touch - Gevelrestauratie & Gevelrenovatie

Borstelvoeg (kamwerk / platvol)

De borstelvoeg is een relatief goedkope voeg en heeft een ruw oppervlak, gelijk aan het zichtvlak van de steen.

Doorgestreken voeg - Voegbedrijf Finishing Touch - Gevelrestauratie & Gevelrenovatie

Doorgestreken voeg (platvol / glad)

De vijfde soort voeg is de doorgestreken voeg. Deze voeg zit gelijk met het zichtvlak van de steen en heeft een glad oppervlak. Wanneer deze voeg met de juiste verhoudingen wordt aangebracht heeft deze voeg ook een licht waterkerend oppervlak.

Glad licht verdiepte voeg - Voegbedrijf Finishing Touch - Gevelrestauratie & Gevelrenovatie

Glad, licht verdiepte voeg (terugliggende voeg)

Een andere soort voeg is de glad, licht en verdiepte voeg. Deze voeg is hetzelfde als de doorgestreken voeg maar ligt ongeveer 1mm tot 2mm achter het zichtvlak van de steen.

Glad verdiepte voeg - Voegbedrijf Finishing Touch - Gevelrestauratie & Gevelrenovatie

Glad, verdiepte voeg (terugliggende voeg)

De glad verdiepte voeg is hetzelfde als de doorgestreken voeg maar ligt ongeveer 2mm tot 5mm achter het zichtvlak van de steen.

Schaduwvoeg - Voegbedrijf Finishing Touch - Gevelrestauratie & Gevelrenovatie

Schaduwvoeg

De laatste soort voeg die we bij Finishing Touch kennen, is de schaduwvoeg. Deze voeg is een voeg waarbij de lintvoeg (horizontaal) schuin omhoog tussen de stenen ligt en de stootvoeg (verticaal) gelijk met het zichtvlak van de steen ligt. De schaduwvoeg heeft een glad oppervlak.

Op zoek naar de geschikte soort voegwerk?

U bent op zoek naar een bepaalde soort voegwerk om uw gevel (opnieuw) te laten voegen? Dan is de keuze in, en kwaliteit van, voegwerk zeer bepalend voor het eindresultaat. Welke soorten voegen zijn er? En hoe zien deze voegen eruit? Los van de voegsoort is ook het te gebruiken materiaal belangrijk. Bij monumentale panden wordt vaak gebruik gemaakt van een kalkmortel. Het werken met dergelijke materialen vraagt vakmanschap.

Voegersbedrijf Finishing Touch is gecertificeerd restauratievoeger. Graag bekijken wij samen met u welke soort voegwerken en welk materiaal het best geschikt is voor uw woning of pand. Heeft u een vraag over voegsoorten of materialen? Wij bespreken graag de mogelijkheden met u om tot de beste oplossing te komen.

Geheel vrijblijvend advies over voegsoorten

Wilt u een vrijblijvend advies ontvangen over voegsoorten en materialen om de gevel van uw woning te restaureren of renoveren? Wij bespreken graag de mogelijkheden met u om tot de beste oplossing te komen. Omdat het soms lastig is een beeld te vormen van het resultaat kunnen wij indien gewenst een ‘proefstuk’ van één of meer voegsoorten voor u plaatsen! Neem beslist even contact met ons op.

gevel opnieuw laten voegen
logo voeggarant

Jurgen Pijpers - Interview Goirles BelangWilt u een vrijblijvend advies ontvangen over voegsoorten en materialen om de gevel van uw woning te restaureren of renoveren? Wij bespreken graag de mogelijkheden met u om tot de beste oplossing te komen. Omdat het soms lastig is een beeld te vormen van het resultaat kunnen wij indien  gewenst een ‘proefstuk’ van één of meer voegsoorten voor u plaatsen!

Contact

Voegwerk Projecten