Complete gevelrenovatie vanaf € 40 per m2 of Collectiviteitskorting tot 25%. Lees de voorwaarden hier!
Interview voor Goirles Belang

“Totaal concept gevelrenovatie is mijn professie en passie!”

Hij is door de wol geverfd, gaat helemaal op in zijn vak en geeft geen werk uit handen. Jurgen Pijpers (33) met zijn Voegersbedrijf Finishing Touch is gevestigd aan de Geitenhoef 13b in Goirle. Met zijn totaal concept voor gevelrenovatie, werkt hij puur voor de beste kwaliteit. Van jongs-af-aan is gevelrenovatie zijn passie. In het bijzonder geldt dat voor het ambachtelijk knip- en snijwerk ten behoeve van monumentale panden. Maar ook het zandstralen, stoom-cleanen en chemische gevelreiniging zijn specialiteiten van Finishing Touch dat met trots het keurmerk draagt van de Stichting Voeggarant.

Zoals gezegd is Jurgen Pijpers in het bijzonder gespecialiseerd in het herstellen en aanbrengen van voegen zoals snijvoegen en knipvoegen. Een snijvoeg wordt aangebracht met speciaal kalkmortel waarna de voeg in zijn herkenbare vorm wordt gesneden binnen de steen. Een knipvoeg wordt net een paar millimeter aangebracht voor de steen en krijgt hierdoor zijn bijzondere uiterlijk. Deze voegen zijn vooral herkenbaar bij oude monumentale gebouwen zoals boerderijen, kerken en stadspanden ect. Ze geven het gebouw haar authentieke en markante karakter. Goed herstel van aangetast en vervallen voegwerk betekent in alle gevallen behoud van de historische waarde van het pand.

“Voegen is belangrijker dan je denkt”

Jurgen gaat er voor op het puntje van zijn stoel zitten: “Voegen is belangrijker dan je denkt”. Het is immers de voeg die de gevel mooi maakt. Door een gevel te voegen kun je de kleur en het voegtype geheel naar je eigen smaak laten maken. Of u nu een mooie snij- of knipvoeg wilt of glad platvol, iets verdiept, sterk verdiept of de klant geeft de voorkeur aan een geborstelde voeg, Jurgen beheerst alle disciplines en hij staat er garant voor, dat de uitvoering van de gestelde opdracht vakkundig gerealiseerd wordt.

Gevelreiniging

Fishing Touch heeft in de regio ook een goede naam opgebouwd als het gaat over gevelreiniging. Men gaat steeds meer inzien dat dit bij het onderhoud hoort van woningen en bedrijven. Het gaat vaak om atmosferische- en organische vervuiling. Algen en mossen houden vocht vast en hierdoor nestelen deze zich steeds vaster en dieper in de poriën van het metselwerk. Bij vorst zal dit vocht bevriezen en hierdoor zal er vorstschade ontstaan. Door tijdig een gevel te onderhouden kunnen er veel kosten bespaard worden. Maar ook de atmosferische vervuiling verwijderen is belangrijk omdat dit het begin is van de boven genoemde vervuiling. Het advies van Jurgen Pijpers is daarom tijdig een gevel laten reinigingen.

Gevelrenovatie vakmanschap

Voegwerk in gevelrenovatie-projecten is een uiterst specialistische aangelegenheid. Het aangezicht van een pand is afhankelijk van de vakkundigheid van de voeger. Door de jaren heen wordt voegwerk aangetast door weers- en milieu-invloeden. Naast het esthetische aspect is er nog een belangrijke reden waarom voegwerk goed moet zijn. “Het is vooral behoud van de muren en het voorkomen van vochtproblemen binnenshuis”, benadrukt Jurgen.

Voor alle voorkomende werkzaamheden van die bij Jurgen Pijpers van Finishing Touch in vertrouwde handen, worden belicht op de website www.finishingvoegwerken.nl of bel 013 260 0090.

About Author

No Comment

You can post first response comment.

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.