Complete gevelrenovatie vanaf € 40 per m2 of Collectiviteitskorting tot 25%. Lees de voorwaarden hier!
Gevelreiniging: zo moet het dus niet!

Soms kom je schokkende zaken tegen. In dit geval via Twitter. Een zogenaamde “voor” en “na” foto van gevelreiniging. Nu laat ik natuurlijk liever mooie resultaten zien. Anderen zwart maken doe ik nooit (daarom dus geen naamsvermelding bij de foto). En ik geloof al helemaal niet in verkooptechniek gebaseerd op angst. Maar sóms is het goed om even te laten zien wat er kan gebeuren als je zelf met de hogedrukreiniger  aan de slag gaat. Of iemand inschakelt die het wel ‘even voor je regelt’. Zie hier wat het resultaat kan zijn. Zowel de stenen als het voegwerk zijn totaal verwoest. Onherstelbaar.

Eerst denken, dan doen!

Bij gevelreiniging is het belangrijk om éérst de gevel goed te analyseren. En daarna pas een behandelplan te maken voor het reinigen van de gevel. Welke steensoort is gebruikt? Wat zijn de eigenschappen van deze steen? Welke materialen zijn er gebruikt voor de voeg? Daarnaast is er nog een verschil tussen gevelrenovatie en gevelrestauratie. Is het een monumentaal pand? En zo ja, welke wensen/eisen gelden daarvoor? Moet de ‘patina-laag‘ behouden blijven? Zijn er specifieke materialen gebruikt in siermetselwerk?

Altijd een proefstuk reinigen

Zelfs de meest ervaren gevelreinigers doen het: een proefstuk reinigen. Liefst op een deel van de gevel wat minder in het zicht ligt. Zo kun je samen met de klant kijken of de gekozen vorm van gevelreiniging voldoet aan de wensen.

Wilt u uw gevel laten reinigen? Wilt u meer weten over gevelreiniging en diverse vormen van reiniging? Lees dan even verder op deze pagina.

 

About Author

No Comment

You can post first response comment.

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.